Kokemustoiminta

Kokemuskouluttajia ja –asiantuntijoita hyödynnetään laajasti sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa. Sairastuneen tai läheisen kokemukset täydentävät opintojen teoriatietoa. Kokemustoimijat voivat myös olla mukana suunnittelemassa ja kehittämässä sairastuneille tarkoitettuja palveluita. 

Kokemuskouluttajat ja -asiantuntijat 

Kokemuskouluttaja tai -asiantuntija voi pitää sairastumiseen ja omaan elämäntarinaansa liittyviä puheenvuoroja erilaisissa koulutuksissa ja tilaisuuksissa. Hän voi myös tuoda sairastuneen näkökulman erilaisiin työryhmiin, jotta potilaan ääni tulee kuulluksi. 

Kokemustoimijat ovat koulutuksen käyneitä sairastuneita tai sairastuneiden läheisiä. Sydänliitolla on tällä hetkellä 11 kokemustoimijaa. Kokemusasiantuntijat on valittu harkiten. He ovat sinut sairautensa tai läheisen sairauden kanssa ja sairastumisesta on kulunut aikaa vähintään kolme vuotta.

Etsi kokemustoimija 

Sydänliiton kokemustoimijat löydät verkkosivuiltamme haku-toiminnolla. Valitse haussa rooliksi kokemustoimija. Lisäksi kokemustoimijamme löytyvät Kokemustoimintaverkoston verkkosivuilta. Kokemustoimijoiden etsimiseen tarvitset tunnukset näille verkkosivuille. Voit myös tiedustella kokemustoimijoita suoraan Sydänliitosta. 

Palkkiot 

Mahdollisista kuluista ja palkkioista tehdään kokemustoimijan ja tilaajan välinen sopimus. 

Kokemustoimijaksi 

Sydänliitto kouluttaa uusia kokemustoimijoita tarpeen mukaan. Ota meihin yhteyttä, jos sinua kiinnostaa ryhtyä kokemustoimijaksi.

Sydänliitto on mukana kokemustoimijaverkostossa. Osa alueellisista verkostoista järjestää koulutuksia eri järjestöjen yhteistyönä. Alueellisten verkostojen yhteystiedot löytyvät kokemustoimintaverkoston verkkosivuilta.

Lisätietoa 

Kirsi Airos, tuottaja